Cengiz KAYA

"Benim Manevi Mirasım, İlim ve Akıldır"(Mustafa Kemal Atatürk)




Son zamanlarda takıldığım oyunlardan biri gerçekten zevkli denemenizi tavsiye ederim.

Kendi gitarı ile 2007 COMPEX 32. Uluslararası Bilgisayar Fuarında bizzat test ettim.Tuşlar

büyük olduğu için biraz zor ama klavye ile gerçekten iyi çalabiliyorsunuz.

http://gamex.com.tr/2007 Bu stand harikaydı gerçekten.

Oyuna gelince...

Guitar Hero III: Legends of Rock, Guitar Hero serisinin henüz yapma aşamasında olan, dördüncü üyesidir. Guitar Hero ve Guitar Hero II'nin yayımcısı RedOctane'in Activision tarafından satın alınmasıyla, Guitar Hero III'ün yapımını Neversoft Entertainment üstlendi.

Oynanış ve Yenilikler

Oyun, önceki oyunlarda olduğu gibi, ekranda beliren notalara eşzamanlı basma yoluyla oynanacak. Yine önceki oyunlarda olduğu gibi, gitar biçimli kontrol cihazı veya standart PlayStation 2 koluyla oynanabilecek. Oyunun tüm sürümleriyle birlikte gelen kontrol cihazları kablosuz olacak. Oyun yeni bir çok kişi modu ile ve internet üzerinden oynanabilecek. Önceki oyunlardaki karakterlerden bazıları oyundan çıkarılmış, yenileri eklenmiş olacak. Oyunun geçtiği mekanlara yenilere eklenecek. Oyun internet üzerinden oynanabilecek. Oyunda yeni bir çok kişili oyun modu bulunacak: Battle Mode. Ayrıca oyunun, serinin önceki oyunlarından farklı olarak, PC ve Mac sürümleri de piyasaya çıkacak.

Karakterler

Karakterler önceki oyunlarda da bulunan Axel Steel, Casey Lynch, Izzy Sparks, Judy Nails, Johnny Napalm, Lars Ümlaüt ve Xavier Stone ile yeni karakter Midori'den oluşacak. Bunlara ek olarak oyun içinde Battle Mode yolu ile üç karakter karşımıza çıkacak. Bu karakterlerden biri Slash, bir diğeri kurgusal bir karakter, diğeri ise henüz ismi açıklanmamış, dünyaca ünlü bir gitarist olacak. Oyuncu oynamaktayken arkaplanda, şarkıyı söyleyen kişi olarak gösterilen karakter, Poison grubundan Bret Michaels olacak.

Mekanlar

Oyunda isimleri "Backyard Bash", "Mitch's Moose Lounge", "Video Shoot", "Ye Olde Royal Odeon", "Shanker's Island", "Desert Rock Tour", "Kaiju Megadome" ve "Lou's Inferno" olan yeni mekanlar olacak. ScoreHero'ya göre bu mekanlar oldukça güzel tasarlanmış.
Battle Mode

Bu modda oyuncular birbirlerine karşı çalacaklar. Topladıkları Star Powerlar ile rakiplerine çeşitli saldırı hareketleri toplayabilecekler. Bir oyuncu aynı anda bu hareketlerden yalnızca üç tanesine sahip olabilecek. Oyuncu bu hareketleri gitarını yukarı kaldırarak kullanabilecek. Eğer iki oyuncu da şarkıyı çalmayı başaramazsa kazanan, altın gol benzeri bir yöntem olan sudden death ile belirlenecek. Oyuncuların kullanabilecekleri saldırılar şöyle:Broken string: Rakibin gitarındaki belli bir nota bir süreliğine çalışmayacak. Rakibin bu notayı çalışır hale getirebilmesi için o notaya hızlıca basması gerekecek.Difficulty up: Rakip expert harici bir zorluk seviyesinde oynuyorsa belli bir süreliğine zorluk seviyesi artacak.Amp overload: Rakibin notalarının gösterildiği bölge titreyip bulanıklaşacak ve notaların görülmesini zorlaştıracak.Whammy bar: Rakibin herhangi bir nota çalabilmesi için önce tremolo kolunu kullanması gerekecek.Steal power-up: Rakibin saldırılarını oyuncuya geçirecek. Eğer o an rakibin bir saldırısı yoksa oyuncu bu gücü boşa harcamış olacak.Double notes: Rakip bir süreliğine tek notaya basması gereken yerlerde iki, iki notaya basması gereken yerlerde ise üç notaya basmak zorunda kalacak.Lefty flip: Rakip bir süreliğine eğer sol el düzeniyle çalıyorsa sağ, sağ el düzeniyle çalıyorsa sol el düzeniyle çalmak zorunda kalacak.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Google
 

Blog Arşivi

Creative Commons License
Blogspot