Cengiz KAYA

"Benim Manevi Mirasım, İlim ve Akıldır"(Mustafa Kemal Atatürk)



Neşet Ertaş'ı onbinler uğurladı

Halk müziği sanatçısı Neşet Ertaş, aralarında Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu binlerce kişi tarafından memleketi Kırşehir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Türk halk müziği sanatçısı ve söz yazarı Neşet Ertaş için Kırşehir Ahi Evran Cami'nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, DSP Genel Başkanı Masum Türker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, MHP Genel Başkan Yardımcıları Oktay Vural ve Mehmet Şandır, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, sanatçılar Arif Sağ, Suavi, Kubat, Edip Akbayram, Bedia Akartürk, Sümer Ezgü, Orhan Gencebay ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Erdoğan: Yolun açık olsun üstad
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ertaş'ın cenaze namazının kılınmasının ardından yaptığı konuşmada, ''Burada toplanan şu cemaatle de ortaya bir gerçek konuluyor. Sevgi büyük, sevenler çok, öyleyse inanıyorum ki yeri de çok faziletli olacaktır. Yolun açık olsun diyorum üstad Allah'a emanet ol'' ifadelerini kullandı.

Cenaze namazının kılınmasından sonra Neşet Ertaş'ın cenazesi, defnedileceği Bağbaşı Mezarlığına doğru yola çıktı. Başbakan Erdoğan da Ertaş'ın cenazesini bir süre omzunda taşıdı.

Kaynaklar : AA, Neşet Ertaş

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Google
 

Blog Arşivi

Creative Commons License
Blogspot