Cengiz KAYA

"Benim Manevi Mirasım, İlim ve Akıldır"(Mustafa Kemal Atatürk)


Sinemaseverler bu hafta 5'i yerli 9 yeni film izleme imkanı bulacak.

Hakan Şahin'in yönettiği ve Mark Dacascos, Emanuel Bettencourt, Sinan Taymin Albayrak ile Zeynep Beşerler'in oynadığı ''Sultanın Sırrı'', tarihi film meraklılarını sinema salonlarına çekecek.


Gizemli senaryosuyla öne çıkan filmin konusu şöyle:

''Osmanlı Devleti hükümdarlarından II. Abdülhamit'in petrol ile ilgili sırrından haberdar olan Amerikalı bir profesör bir gün İstanbul'a gelir. Topkapı Müzesi'nde saklı, gizemli sandığı bulmak için çabalar. Profesörün karşısına gizli bağlantıları olan bir müze müdürü çıkar. Sonunda profesör yer altına inmeye karar verir ve macera başlar.''

İsmail Eren'in yönettiği, İlker Yiğen, Ayfer Dönmez, Naci Taşdöğen ve Ahmet Mekin'in oynadığı ''Şenlikname: Bir İstanbul Masalı'', masal tadında ilerliyor.

Erhan Kozan'ın yönettiği ve İsmail Hacıoğlu, Uğur Polat, Erkan Can ile Çetin Atay'ın oynadığı ''Çakal'', Türk sinemasında ''Gerçekçilik'' üzerine yeni bir soluk getiren film olarak yorumlanıyor.

Murat Şeker'in yönettiği ve Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Timur Acar ile Tuba Ünsal'ın oynadığı ''Çakallarla Dans'', gözünü para hırsı bürümüş bir muhasebecinin başına gelen olayları aktarıyor.

Emre Yalgın'ın yönettiği ve Görkem Arslan, Didem Soylu ile Seyhan Arman'ın oynadığı ''Teslimiyet'', dört travestinin çarpıcı hayatlarını aktarıyor.


CEP TELEFONUYLA DEĞİŞEN HAYATLAR

Roberta Torre'nin yönettiği ve Luigi Lo Cascio, Anna Mouglalis, Maurizio Donadoni ile Massimo Popolizio'nin oynadığı ''Karanlık Deniz/Mare Nero-The Dark Sea'', iki sevgilinin birden değişen hayatlarını beyaz perdeye yansıtıyor.

Gilles Marchand'ın yönettiği ve Gregoire Leprince-Ringuet, Louise Bourgoin, Melvil Poupaud ile Pauline Etienne'nin oynadığı ''Karanlık Cennet/Black Heaven'', buldukları cep telefonuyla hayatları değişen iki gencin yaşadıklarını anlatıyor.

Daniel Alfredson'un yönettiği ve Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Lena Endre ve Peter Andersson'nin oynadığı ''Ateşle Oynayan Kız: Millennium Üçlemesi 2/The Girl Who Played With Fire'', gerilim sahneleriyle göz dolduruyor.

Greg Berlanti'nin yönettiği ve Christina Hendricks, Katherine Heigl, Josh Duhamel ile Josh Lucas'ın oynadığı ''Başımıza Gelenler/Life As We Know It'', iki sevgilinin bir arada kalma uğruna verdiği mücadeleyi anlatıyor.


0 yorum:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Google
 

Blog Arşivi

Creative Commons License
Blogspot