Cengiz KAYA

"Benim Manevi Mirasım, İlim ve Akıldır"(Mustafa Kemal Atatürk)

Sikorsky’nin Başkan Yardımcısı Stephen Estill, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) genel maksatlı helikopter ihtiyacının karşılanması amacıyla düzenlenecek ihaleyi kazanmaları durumunda, Türk Savunma Sanayii’nin 20 yılda 8 milyar dolar gelir elde etmesini sağlayacaklarını söyledi. ABD’li United Technologies Corp. bünyesinde yer alan ve havacılık ve savunma sanayi alanında faaliyet gösteren Sikorsky’nin Başkan Yardımcısı Stephen Estill, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) genel maksatlı helikopter ihtiyacının karşılanması amacıyla düzenlenecek ihaleyi kazanmaları durumunda,Türk Savunma Sanayii’nin 20 yılda 8 milyar dolar gelir elde etmesini sağlayacaklarını söyledi.

IDEF Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda konuşan Estill, ihaleyi kazanmaları durumunda Türkiye’de 8 milyar dolar büyüklüğünde endüstriyel katılım gerçekleştirmeyi planladıklarını belirterek, şu bilgileri verdi: "TSK’nın 109 adet genel maksatlı helikopter ihalesini kazanmak çok önemli. Eğer bu ihaleyi alırsak, Türk firmalarının da yer almasını öngördüğümüz projede (ortak üretilecek olanlardan) 200 adet helikopter de biz almayı garanti edeceğiz. Endüstriyel katılımın toplam değeri 8 milyar doların üzerinde olacak ve 20 yıl içerisinde gerçekleşecek." Buarada, Savunma Sanayii İcra Komitesi’nin Haziran ayında toplanması ve söz konusu helikopter projesinine ilişkin kararını açıklaması bekleniyor.

Sikorsky’nin Türkiye ile işbirliğini artırmayı planladığını söyleyen Stephen Estill, şu değerlendirmeyi yaptı: "Şu anda 13 milyar dolar sipariş stoğumuz var. Sikorsky olarak 2009’da 6.2 milyar dolar satış yapmayı öngörüyoruz. Savunma sanayi alanında dünyanın en büyük alıcılarından Türkiye ile işbirliğini de artırmayı planlıyoruz. Bu konuda gereken her türlü iş birliğini en iyi şekilde gerçekleştirmek için çalışacağız."

Kaynak: Hürriyet

0 yorum:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Google
 

Blog Arşivi

Creative Commons License
Blogspot