Cengiz KAYA

"Benim Manevi Mirasım, İlim ve Akıldır"(Mustafa Kemal Atatürk)


Yer : Çeşitli yerler
Tarih : 1 - 27 Eylül 2008

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Festivali, hız kesmeden devam ediyor. Etkinlik kapsamında ücretli olarak sahnelenecek konserlerin biletleri Biletix’te satışa sunuluyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Avrupa Kültür Başkenti Uluslararası Boğaziçi Festivali, Türk müziğinin önde gelen yorumlarını, evrensel müziğin formlarıyla buluşturmaya devam ediyor.

Harbiye Açıkhava Tiyatrosu, Aya İrini Müzesi, Yerebatan Sarnıcı ve Topkapı Sarayı gibi İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginliğini barındıran mekanlarda devam eden etkinliklerin bazıları ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Bu akşamki etkinlik, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek olan Esma Redzepova & Ensemble Teodosievski konseri olacak.

Leyla-Mecnun aşkıyla bitecek

27 Eylül’de İstanbul Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Leyla ile Mecnun Müzikali’ ile sona erecek festival, dünyaca ünlü sanatçıların dans ve müzik performanslarına ev sahipliği yapıyor.

Etkinlik kapsamında gerçekleşecek konser ve gösteriler şöyle:

1 Eylül / Esma Redzepova & Ensemble Teodosievski - 3 Eylül / Maggio Musicale Fiorentino Orkestrası - 4 Eylül / Abhazya Devlet Halk Dansları Sharatin - 5 Eylül / Hassan Hakmoun & Universal Force - 7 Eylül / Swingle Singers - 9 Eylül / St.Petersburg Balesi - 10 Eylül / Dhoad Gypsies Of Rajasthan - 11 Eylül / Erdal Erzincan & Kayhan Kalhor - 12 Eylül / İngiliz Oda Orkestrası - 13 Eylül / Gipsy Kings Family - 14 Eylül / Boğaz içinde Semah - 15 Eylül / Osmanlı Sarayında Bir İspanyol - 16 Eylül / Dede Efendi’den Piazzolla’ya - 21 Eylül / Juan Martin Flamenko Topluluğu - 22 Eylül / Rusya Devlet Senfoni Orkestrası - 25 Eylül / Zülfü Livaneli & Jocelyn Smith - 26-27 Eylül / Leyla ile Mecnun Müzikali.


Kaynak: Gaste

0 yorum:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Google
 

Blog Arşivi

Creative Commons License
Blogspot